RSS

Boktips 6-9 år, Jakten på Jack

29 Mar

Jag och sonen (7år)  har hittat en ny bokserie som vi båda tycker väldigt mycket om. Vi skulle låna Megakillen men det fanns inga inne, så då hittade vi den här bokserien av samma författare: Jakten på Jack av Martin Olczak & Anna Sandler, som finns i fyra delar – och sedan följs av en fristående fortsättning Spådomen om Jack. (som hittills har kommit ut med en del, andra är på väg!) Vi läste i morse i första boken av Jakten på Jack – Trolldom i Gamla stan, men det var så spännande att sonen så rart bad om ”bara ett kapitel till” så till slut hade vi läst ut de båda första delarna – Vålnader på Vasaskeppet är del två – som vi hade lånat hem från biblioteket. Och nu har jag just lånat hem tredje boken som E-bok till min Letto läsplatta.

Jack är 10 år och föräldralös och bor omväxlande på barnhem eller hos släktingar (som inte är så snälla), nu kommer han till Stockholm för att bo hos någon släkting över sommaren. Orolig över vem det ska vara blir jack överlycklig när han märker att det är hans moster Betty. Tillsammans åker de på hennes motorcykel till familjens verkstad för trasiga brödrostar – där inga brödrostar blir lagade.. Snart hamnar de i ett spännande äventyr för att försöka lösa mysteriet med Jacks föräldrars försvinnande och försöka hitta igen dom, dessutom kommer Jack snart på att han är trolldomskunnig. Jack får möta många mystiska varelser, vättar, dvärgar, varulvar, jättar, några snälla, de flesta inte. Mycket spännande är det och texten flyter på bra, extra roligt är att berättelsen utspelar sig i (åtminstone lite) bekanta miljöer. Vi var i Stockholm i somras så sonen känner igen bilder och beskrivningar av vissa områden i Stockholm, tex Gamla stan, Gröna lund och det är alltid roligt att känna igen sig. 🙂

Jakten på Jack

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För några timmar sedan trodde inte Jack Nilsson på sagoväsen. Nu jagas han genom Stockholm av varulvar, bergstroll och andra skrämmande varelser ur den svenska folktron. Till sin hjälp har han moster Betty och vätten Rurik. Och så trolldomsboken förstås. Boken skrevs av Malin Matsdotter, den sista häxan, innan hon brändes på bål år 1676. Nu, mer än trehundra år senare, använder Jack samma bok för att hitta sina försvunna föräldrar.

Jakten på Jack är en äventyrsserie i fyra delar av Martin Olczak och Anna Sandler, paret bakom succéböckerna om Megakillen.

———————–

Lyssna på Bettys favoritlåtar i Spotify.

 

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 29 mars, 2014 i Uncategorized

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna en kommentar