RSS

Förr eller senare exploderar jag / The Fault in our Stars

30 Jan

I morse på väg till jobbet lyssnade jag klart på Förr eller senare Exploderar jag av John Greene, ljudboken har jag laddat ner från E2GO.  Här kommer en parentes – jag såg nu när jag loggade in att de har ändrat sina abonnemang så de nu har unlimited abonnemang – 198 kr per månad för allt.Bra erbjudande, men tyvärr för mig försvann mitt abonnemang med polletter.  Tillbaka till Förr eller senare…  efter att först haft lite svårt att komma in i den, var inte helt ”kompis” med uppläsarrösten, inte en av mina favoriter, men det glömde jag snart och försjönk helt i berättelsen om Hazel Grace och Augustus Waters. Och här hände INTE något som vanligtvis händer när jag lyssnar på ljudböcker, hur spännande det än är så brukar tankarna vandra iväg ibland när jag lyssnar på ljudböcker. Men icket när jag lyssnade på Förr eller senare exploderar jag. Däremot hade jag ett problem igår, lyssnade när jag cyklade till jobbet (ja, det går bra, ljudbok med tal stänger inte ute omgivningens ljud lika mycket som musik), det var rätt så kallt och, tja, … varning för att lyssna på kapitel 29 (tror jag det var…) ute i minus 15° Ögonen blir väldigt kalla när tårar droppar…

Mmm, precis, riktigt bra! Jag kommer nog läsa den snart också…

För, i sommar kommer den som film på bio! Ska se och ladda upp med näsdukar.

Hazel är 17 år och kommer aldrig att bli frisk igen. Det har hon vetat sedan dagen då hon fick sin cancerdiagnos för tre år sedan.
Hazels mamma är orolig för att Hazel ska missbruka Americas Next Top Model och bli allt mer isolerad hemma vid teven. Depression är ju en vanlig bieffekt till cancer har hon läst (Hazel menar att det inte är cancern som gör henne deppig – det är vetskapen om att hon ska dö).
Lösningen blir att anmäla Hazel till kyrkans stödgrupp för unga med cancer. Men mötena visar sig vara allt annat än uppiggande och följer ungefär samma mönster som ett AA-möte.
Men en eftermiddag i den där stödgruppen förändras livet. Augustus Waters, friskförklarad från sin cancer, dyker upp.
Hazel möter Augustus Waters blick och deras kärlekshistoria ska komma att bli en sådan som poeterna diktar om. E p i s k.
Det här är en berättelse om cancer, visst, men det är framförallt en förkrossande vacker och gripande historia om livet, Hazel Grace och Gus. Om att vara ung och ändå stå med ena foten i graven. Om att tro att man aldrig mer kommer att bli glatt överraskade. Om att få sin sista önskan uppfylld.
Att få beröras på så många sätt, skratta, komma till insikter och gråta, är litteratur när den är som allra bäst. (Adlibris)

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 30 januari, 2014 i Uncategorized

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: