RSS

De skandalösa – back to romance?

01 Aug

I början av sommaren fick jag hem De Skandalösa av Simona Ahrnstedt från Booked. Inte riktigt den genre jag läser NU, men jag hade en period när jag slukade historiska romantiska böcker. Så, det var smått spännande att se om jag skulle gripas tag i det igen och fastna för romantiska böcker igen i det historiska…

Blev några regniga dagar just före min semester, och då passade det bra att försjunka i en bok. 🙂 Det kändes välkomnande välbekant att läsa den, passar bra för mysläsning, för den följer genrens ganska snäva protokoll, därför tycker jag även att den känns väl förutsägbar, men det kanske är lite orättvist? eftersom det inte är min favoritgenre, de genrer jag föredrar ska vara allt annat än förutsägbara, de ska överraska, luras och skrämmas. 😉  De skandalösa gör inget av de, men det gör ingenting, den gav mig underhållning för stunden, och hade det varit en genre jag gillade mer (dvs för x antal år sedan) så hade jag nog gett De skandalösa toppbetyg.

deskadalösa1

deskadalösa2Information om boken klippt från Adlibris:

Året är 1685, barockens och stormaktens tid. Platsen är Wadenstierna, Sveriges mest praktfulla slott. Den syndigt attraktive greve Gabriel Gripklo har återvänt till hemlandet efter många år till havs. Med sig har han det svartaste av rykten. Det sägs att han inte har några skrupler vare sig det gäller sex, kvinnor eller andra nöjen. Nu letar han efter en hustru.

Fröken Magdalena Swärd är den eviga ungmön. Bildad men utblottad. Bedragen, skandaliserad och på ruinens brant tvingas hon att acceptera en anställning som sällskapsdam åt en ung friherrinna som planerar att snärja greven.

Med sin vassa tunga och strikta klädsel står Magdalena för allt som Gabriel ogillar hos kvinnor. Den dekadente greven representerar i sin tur allt det hon föraktar hos män. Men en avslöjad hemlighet, ett nattligt möte och ett galet vad leder till en passionerad och allt mer skandalös romans.

Så… Back to romance? Njaaaeee… men jag har inte helt mot det (som jag envist har sagt länge) så, visst, får jag hem en liknande bok igen kommer jag nog läsa den med nöje trots allt. Samtidigt är det inte en genre som jag aktivt letar efter, det är fortfarande spänning och lite fantasy jag helst slukar under mina dyrbara små lässtunder.

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 1 augusti, 2013 i Uncategorized

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: