RSS

Flaskpost från P

31 Jul

Före semestern började jag läsa Flaskpost från P av Jussi Adler Olsen. Perfekt läsning för att varva ner för semester och ledighet. Jag gillar verkligen Olsens berättarspråk och den stundvis sarkastiska beskrivningen av Carl Mørck, man kan lite känna igen sig i hans motsträvighet, bekvämlighet och lathet 😉 samtidigt som han när det verkligen gäller engagerar sig och tänker till och löser till synes olösbara fall med hjälp av sina lika excentriska och mystiska medhjälpare Assad och Rose. Det är en prefekt mix av härlig, sarkastisk humor, spänning, personer och allvar, ganska mycket allvar för det är barn som har farit illa och råkat väldigt illa ut, och det är barn som råkar illa ut i bokens ”nu” som jag med hjärtat i halsgropen undrar hur det ska gå för.  Jag tror att det här är den bästa hittills av de tre böckerna – det har hunnit komma ut fler i serien som jag längtar efter att läsa  – lite med bävan, för tänk om jag blir besviken? Men, samtidigt, jag bara måste veta hur det går med huvudpersonerna, särskilt nyfiken är jag på Assad, där finns det att spekulera och undra!

Flaskpost från P

Om boken (från adlibris bokinformation):

Ingen hade sett den repade gamla flaskan som stod i fönsterkarmen på polisstationen i Wick i Skottland. Ingen hade lagt märke till brevet eller undrat varför någon skrivit ”Hjälp”. När Carl Mørck och hans assistent Assad på avdelning Q får tag på flaskposten tror de först att det handlar om några barns busstreck. Men när de forskar vidare i det hela inser de att flaskposten är det enda livstecken man fått från två pojkar som fördes bort på nittiotalet. Vilka är pojkarna, vad har hänt med dem och varför har ingen anmält dem saknade? Carl och Assad dras allt längre in i en iskall kidnappares nät och de inser snart att tiden håller på att rinna ut. Trots att många år har gått är kidnapparen fortfarande aktiv. Kriminalromanerna om Avdelning Q har snabbt blivit en stor framgång, såväl i hemlandet Danmark som internationellt. De handlar om kriminalinspektör Carl Mørck som motvilligt går med på att starta Avdelning Q, en cold case-avdelning inom Köpenhamnspolisen. Tillsammans med sin assistent Assad tar han sig an brott som av alla anses som hopplösa att klara upp.

”Med Flaskpost från P befäster Jussi Adler-Olsen sin position som en av Danmarks bästa kriminalförfattare.”

Andra som har läst – och gillat!

Booksonmymind: Sedan måste jag ge en eloge för att han använder sig av flaskpost. Bara titeln är enormt tilltalande och spännande. Läs!

Rödavita rummet: Det som är kanske allra mest imponerande med Flaskpost från P är att den är så rasande skickligt komponerad. – Agree!

Den finns att köpa bland annat hos Adlibris och Bokus 

Har ni inte läst den och gillar deckare? Ja då bara MÅSTE ni läsa den! 10/10!

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 31 juli, 2013 i Uncategorized

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: