RSS

Rädda mig inte

30 Apr

Språket för mig obevekligt fram, det är spännande, gripande, ljuvligt, hemskt. Jag bara måste läsa vidare, det är omöjligt att låta bli, riktigt bra är vad det är. Jag lockas, irriteras, våndas och jublar åt Juliettes kamp mot återetablissemanget. Och.. Team Adam vs team Warner: vilken vånda.. Älskar älskar älskar att hata älskar hatar hatar….

Rädda mig inte

Gissa om jag gillade?

Oh ja! jag gillade! massor! Åh det är så spännande, annorlunda, romantiskt, spännande, åh just ja, ni har det ovan! 😀 Hur ska det sluta? Kan det bli ännu bättre? Då kommer jag sitta med boken klistrad i händerna och vägra lägga den ifrån mig innan den tar slut. Lovar! Förhoppningarna är höga inför del 3 av Shatter me-böckerna, för hittils har Tahereh Mafi levererat med besked, det har bara blivit bättre och bättre. Från Rädda mig inte! som förvånade och trollband med sitt annorlunda bruk av språk och berättargrepp och hemska dystopiska samhälle med Juliette som mot alla odds visar sådan styrka och vägran att bryta samman.

Och – kroppskontakt – ja, det är viktigt! Så viktigt! något som verkligen betonas här…..

Och Team Adam vs Team Warner – som jag/vi – dessutom fick så många fler dimensioner av i mellanromanen Falla sönder – jag säger bara: OH! oh oh, 😉 släng er i väggen team Edward vs…. det här är så mycket häftigare.

Juliettes beröring är dödlig. Hon satt inlåst på grund av sin förbannelse i åratal. Men så träffade hon Warner, den vackre unge mannen utan hjärta. Han gav henne frihet, men bara i hans fångenskap, och om hon använde sin kraft i tyranniets tjänst. Juliette vägrade och flydde tillsammans med Adam, rebellen som bad henne att slåss för friheten och för deras framtid som älskande. Men lika brinnande och okuvlig som Adams och Juliettes kärlek vuxit sig – lika förbjuden kommer den att bli.
I andra delen av sin trilogi fortsätter hyllade Tahereh Mafi att berätta om en existens som brutit samman. Luften är förgiftad och människor arbetar likt fångar under ständig övervakning av Återetablissemanget, som styr det som återstår av världen i ett skräckvälde. Ändå är boken en av de mest romantiska och sensuella som någonsin har skrivits. Kontrasterna, stämningen, språket och tilltalet är helt unikt. Den handlar om elektrisk kärlek, berusande ondska och omöjliga val. Men också om en desperat längtan efter tillhörighet och att finna hopp, förtroende och självrespekt.

Recensionsex från Wahlströms – tack!

350 sidor (och jag måste betona – bra sidor :D)

Finns att köpa hos Adlibris och Bokus, med flera 🙂 eller skynda dig att reservera (gissar jag behövs) hos närmsta bibliotek.

Måste även lägga in författareintervjun med Tahereh Mafi:

Annonser
 
3 kommentarer

Publicerat av på 30 april, 2013 i Uncategorized

 

Etiketter: , , , ,

3 svar till “Rädda mig inte

 1. Nina

  2 maj, 2013 at 12:25 e m

  Ska läsa den här boken snart!

   
 2. Miriam - Schitzo-Cookie http://schitzo-cookie.blogspot.se

  17 maj, 2013 at 1:35 e m

  Har så höga förväntningar, hoppas jag gillar denna!

   
  • Ella

   17 maj, 2013 at 7:27 e m

   Det tror jag!

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: