RSS

Beautiful creatures – bok och film :)

10 Apr

Inser att jag inte har fått iväg någon ordentlig recension på Beautiful Creatures, som jag fick som e-bok och läste på min iPad. (eller jag har skrivit om den men jag tycker själv att det lite drunknade i annat…så här kommer lite mer)  Jag hade tänkt vänta med att få iväg recensionen tills jag hade sett filmen för att kunna lägga in lite om den också, också glömde jag, typiskt. Jag har skrivit lite om den tidigare, där jag bland annat har konstaterat att den nog egentligen INTE var trög i starten utan det är jag som har svårt att fokusera på att läsa i iPaden…

Jag är väldigt nyfiken på filmen nu efter att ha läst boken. Efter en trög start – som jag ärligt ska påpeka att det var nog inte helt och hållet bokens fel, utan snarare formatets fel – läsa på iPad är fyllt att distraherande moment – för mig iallfall – någon av barnen kommer och ”lånar” den, det kommer mail, fb-aviseringar, blir nyfiken på att läsa i bloggar, nyheter etc etc… LÄSPLATTA passar mig mycket bättre för e-böcker, men då behöver jag en ny med större skärm, blev för mycket bläddrande med den lilla läsplattan jag har.

Men slutligen så kom jag in i läsningen ändå, och slutet var riktigt spännande, men såklart – helt upplagt för en fortsättande del…

En förbannelse, ett val, två öden … När sextonårige Ethan möter den nya mystiska tjejen Lena, inflyttad till det lilla sydstatssamhället Gatlin, slår det gnistor. Hennes gröna ögon, mörka hår och gåtfulla personlighet fascinerar Ethan. De dras obevekligt till varandra, men deras kärlek är farlig och hotar att avslöja mörka hemligheter ur det förflutna.
När Lena fyller sexton år kommer hon att förändras. En okänd värld av magi väntar på att slå klorna i henne. Hennes krafter håller på att vakna, och hennes kärlek till Ethan kan inte få fortsätta … Men Ethan är beredd att göra vad som helst för att inte förlora Lena. Han tänker inte ge upp.

En mörk och romantisk kärlekssaga! En skrämmande värld av magi – och två huvudpersoner som gör allt för varandra.Beautiful Creatures är första delen i en serie. Beautiful Creatures lanseras också som film under våren 2013 med Jeremy Irons, Emma Thompson och Viola Davis i rollerna. Boken är en stor internationell succé och såld till 35 länder.

Direkt när jag hade läst ut den konstaterade jag att:

Läste just ut beautiful creatures, och den fick verkligen upp tempot på slutet, så pass att: Hoho, nästa del tack!

Jag som hade en lång period när jag älskade ”kostym-böcker” – kan man kalla dom det? Böcker där man får drömma sig bort bland adel, vackra klänningar, stiliga män 😉 osv, har redan där en hel del att gilla i Beautiful Creatures. Och att det sedan tillkommer lite mystik och spänning – som upplagt för att jag ska gilla den! Och som sagt, när jag väl kom in i läsandet så bara rasslade det till så läste jag ivrigt ut den 🙂

Filmen då? Jo, den var också bra, följde inte riktigt boken, medelbra skulle jag säga att jag tyckte den var. Men konkurrensen är hård! Det kommer så många filmer nu efter bra böcker.

 

 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 10 april, 2013 i Uncategorized

 

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: