RSS

Var blev du av Bernadette

09 Apr

Jag hade turen att få hem ”Var blev du av Bernadette” av Maria Semple från Booked. Gillar du böcker – och det gör du såklart eftersom du läser detta 😉 – så tycker jag definitivt att du ska kolla in Booked och anmäla dig, för chansen att få hem nya böcker och läsa och tycka till om. 🙂

Var blev du av Bernadette har jag mest suttit ute i solen och läst, bakom mina stora solglasögon (så länge dom höll… en pojke skulle ”låna” dom sen hade dom bara en skalm…) sittandes på fällen under en filt. 🙂 Ja, så ska en bra lässtund se ut 🙂 (även om jag är ruskigt less på vinter och kyla, jag som är en fryslort vill ha lite värme nu och slippa frysa hela tiden)

Inledningen gav mig höga förhoppningar:

När jag frågar pappa vad han tror hände med mamma, säger han alltid: ”Det viktigaste är att du förstår att det inte är ditt fel.” Som ni märker var det inte ens frågan. När jag pressar honom säger han nästa irriterande grej: ”Sanningen är komplicerad. Det är omöjligt att veta allt om en annan människa.”

Mamma försvinner i tomma luften två dagar före jul utan att säga något till mig? Naturligtvis är det komplicerat. Men bara för att det är komplicerat och omöjligt att veta allt om en annan människa kan man ju inte ge upp.

Jag kan inte ge upp.

Sedan följer en samling brev, lappar, rapporter,läkarjournalen, informationsbrev från rektorn, intervjuer med mera som leder fram till tiden då Bernadette försvann. Helt ärligt tycker jag den delen blev lite rörig och seg, när en fiktiv rapport tog upp ett antal sidor blev jag rätt så less. När jag började titta mig omkring efter en annan bok att läsa – nu hade jag som tur är ingen hemma just då som lockade – så försvann Bernadette och det hela blev mycket intressantare och mer engagerande. 🙂 Så till slut blev den helt ok och tidvis är det riktigt knasiga förväxlingar och blir rätt så roligt. Ok då, slutligen så gillade jag den mycket, men det var för stor del av boken som jag tyckte bara var konstigt och rörig för att jag ska vara helt nöjd med den. Mmm ja, det är väl bara att konstatera: jag är inte helt förtjust i komiska böcker – rolig och absurd som den beskrivs.  Kanske för jag får ett gäng nyfikna ungar över mig om jag börjar fnissa när jag sitter och läser? 😉

wpid-20130331_162504.jpg

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 9 april, 2013 i Uncategorized

 

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: