RSS

Kritikern – sorry Dean – same old, same old….

07 Apr

lånade hem kritikern av Dean Koontz från biblioteket. Jag brukar gilla hans böcker så det kändes som ett säkert kort för att slippa bokkris – ville verkligen läsa men hade svårt att hitta något som kändes bra just då.

Efter några kapitel började jag undra om jag inte redan hade läst boken? Kom fram till att jag inte hade det, men nästan! Ja, nästan… För jag insåg att det som fick mig att tro att jag redan läst den är att Koontz böcker i så hög grad har ett antal komponenter som återkommer i hans böcker.
En underlig man med överdrivna krafter – styrka, kunskap, vet om vad offren gör nästan innan dom själv vet det, offret flyr men det går inte komma undan för förföljaren för han vet alltid var dom ska, vilka dom känner osv…
Som EN bok skulle det ändå vara bra och spännande – ja, det var den ändå – men betyget åker ner flera snäpp, jag vill inte sitta och grubbla hela boken om det ändå inte är så att jag redan har läst den….
Då har jag högre förhoppningar inför Stephen Kings kommande bok!

Litteraturkritikern Shearman Waxx vet hur man dödar en bok med ett par väl valda och syrliga ord. Och snart kommer en olycklig författare upptäcka att det inte är det enda han är kapabel att döda

Den bästsäljande författaren Cubby Greenwich har allt han kan önska sig; en framgångsrik karriär och en underbar familj bestående av frun Penny, barnboksförfattare och illustratör, sonen Milo samt hunden Lassie. Cubby vet att han inte borde bry sig om en dålig recension av en annars väldigt hyllad bok trots att den är publicerad i landets största tidning samt skriven av den fruktade och tillbakadragna kritikern Shearman Waxx.

Cubby beslutar sig således för att ignorera Waxx. Men så en dag råkar han stöta på honom på en restaurang när han äter lunch. Det som börjar som ett oskyldigt sammanträffande eskalerar snart till en fruktansvärd mardröm där Cubby och hans familjs liv är i fara.

Spänningsmästaren Dean Koontz är tillbaka med en skrämmande thriller om vad som händer när en framgångsrik författare och omtyckt familjefader konfronterar en tillbakadragen kritiker och sociopat som svingar en alltför dödlig och giftig penna. Om du respekterar Shearman Waxxs åsikt klarar du dig undan med karriären och livet i behåll. Om inte krossar han dig, din familj och allt du håller kärt.

20130407-103019.jpg

 
2 kommentarer

Publicerat av på 7 april, 2013 i Uncategorized

 

2 svar till “Kritikern – sorry Dean – same old, same old….

 1. Nina

  7 april, 2013 at 2:46 e m

  Jag gillar Koontz, det är en av mina favoritförfattare. Men visst finns det böcker jag inte riktigt känner för att läsa ibland, och den där har väl inte riktigt fångat mitt intresse.

   
  • Ella

   7 april, 2013 at 2:51 e m

   Ja, han brukar vara ett säkert kort när bra läsning är ett måste!
   Kommer inte ihåg vad boken heter som är så lik. Men i slutet var de i ett område med nybyggda hus? Regn och jakt bland husen…

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: