RSS

Den otroliga historien om det jättestora päronet – VILKEN HIT!

21 Maj

Jag och sonen – 5 år – har den senaste tiden läst Den otroliga historien om det jättestora päronet av Jakob Martin Strid. Vi fick hem boken från Booked – och det är vi glada för. 🙂

Titel: Den otroliga historien om Det jättestora päronet Jakob Martin Strid

Utgiven av: Opal, 2012.

99 sidor (10 kapitel)

Recensionsex. från  Booked

Betyg se nedan.

Följ med på en spännande och ganska konstig resa som börjar och slutar i Solköping. En vacker stad med endast två problem: Borgmästaren är försvunnen och viceborgmästaren är en sur och arg gubbe som vill riva det vackra rådhuset.

Sebastian sitter och dricker äppelmust vid havet när hans vän Mitcho får napp på sitt fiskespö. Fångsten är en flaskpost som är adresserad just till Mitcho och Sebastian. Brevet är från någon de tror kan vara den försvunne borgmästaren. Med i flaskan finns ett frö. Vännerna planterar fröet. De kan inte tro sina ögon när fröet nästa morgon har växt till ett jättestort päron. Viceborgmästaren kommer genast och kräver att päronet ska försvinna. Eftersom vännernas hus förstörts av päronet gräver de ur päronet. Tillsammans med professor Glykos seglar de iväg med päronet mot Den Mystiska Ön där de tror och hoppas att den riktige borgmästaren finns.

Lycklig över att få egen post!

Det jättestora päronet får högsta betyg av oss! Om ni tänker er följande: 5-årig pojke, som när jag säger: läggdags, kontrar med: – Mamma! som godnattsaga vill jag ha att leka en stund, (eller sitta vid datorn), han har helt enkelt inte tyckt att det här med godnattsaga har varit så himla viktigt den senaste tiden – leka är ju så mycket roligare (och av någon anledning kommer han alltid igång som allra bäst med lekandet när det närmar sig läggdags…) Den söta lilla star wars tokiga, Eric Saade sjungande lillla pojken… vet ni vad han har gjort den sista tiden? Jo, han har redan på eftermiddagen börjat prata om…; – I kväll när vi läser Sagan om det jättestora päronet mamma, då kommer det att bli så spännande för ön kommer att röra på sig!  Han har noga hållt ordning på vilket kapitel vi är på, och hur många som är kvar; – det är tio kapitel mamma, vi har bara två kvar! (sa han i eftermiddags, både längtade efter slutet och med lite sorg över att boken skulle ta slut). Som jag har skrivit på FB:

Kändes mysigt i eftermiddags när 5-åringen pratade om hur han längtade till godnattsagan på kvällen, och hur han längtade efter att få höra den spännande fortsättningen ( som han visste vad den skulle handla om för han har tittat på bilderna). Han räknar noga hur många kapitel som är kvar och riktigt njuter av att veta att han snart får höra slutet. Tokmysigt! Det här blev verkligen en favoritbok! Boken vi läser heter: Den otroliga historien om det jättestora päronet av Jakob Martin Strid. Riktigt underbar bok som jag kan rekommendera 🙂
Boken har vi fått hem från Fru Booked

Ikväll till godnattsagan läste vi så ut boken, och den höll väldigt väl hela vägen ut, TOPPpoäng, har du barn att läsa för – läs den! om inte: läs för ditt inre barn! Roligt, spännande, härliga bilder med många detaljer att sitta och titta på länge.  Boken kommer ut den 1a juni, så skynda! boka den nu, för den den otroliga historien om det jättestora päronet får ni inte missa!

Fler som har läst boken:

Thecuriouscaseofbooks 

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 21 maj, 2012 i ☆☆☆☆☆, Barnbok

 

Etiketter: , , ,

Ett svar till “Den otroliga historien om det jättestora päronet – VILKEN HIT!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: