RSS

Ingenstans under himlen

13 Mar

Har just läst klart Ingenstans under himlen av Liselott Willén. Jag fick boken i ett julklappsbyte jag var med i, via en sygrupp, så fick en väska och choklad också 🙂

Christian Weber har gjort kometkarriär inom politiken. Med sitt kontroversiella förslag om ett nationellt DNA-register delar han landet. Ett riksdagsbeslut är nära förestående, och som en del av kampanjen lämnar Weber ett salivprov i direktsänd morgonteve.
Ett par dagar efteråt hämtas han av polisen i sitt hem inför ögonen på hustrun Stella. Hans DNA matchar de drygt tio år gamla spåren på en ung flickas döda kropp.
Ett dygn senare är Christian Weber försvunnen.
Det är upptakten till en driven spänningsroman som både fångar ett aktuellt ämne och skildrar människors skyddslöshet när allting runt dem rämnar.

Ingenstans under himlen handlar om hur händelser bortom vår kontroll påverkar oss, när allt trygghet och normalitet försvinner – vad finns då kvar? Intrigen verkar lovande och visst är boken spännande och frågorna som uppstår är tankeväckande, men den griper inte tag i mig ordentligt, den når inte riktigt hela vägen fram till lysande.  Berättargreppet som Liselott använder sig av är välkänt för deckarbitna – nutid varvas med återblickar.

Fler som har recenserat boken är bla bokhora – Johanna Lindbäck i det här fallet  – som läste boken med höga förväntningar efter Islekar, men tycker inte Ingenstans under himlen når hela vägen fram. (och det gör att jag blir väldigt nyfiken på Islekar och hoppas få tillfälle att läsa den ocskå). Även Deckarhuset har läst boken och recenserat den. (och så klart många fler…)

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 13 mars, 2012 i deckare, Svensk litteratur

 

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: