RSS

Nytt förlag för crossoverlitteratur satsar på digital utgivning.

30 Jul

MIXförlag är ett nystartat bokförlag inom Bonnier,

Mix förlag kommer satsa extra på noveller och utgivning i digital form men också ge ut nya böcker, utländska och svenska, samt satsa på återutgivning. I februari 2012 beräknas den första boken i tryckt form vara färdig, men innan dess ger Mix Förlag ut noveller i digital form av bla Johan Theorin, Malin Isaksson, Edgar Allan Poe & HP Lovecraft. 70 digitala noveller är planerade i år.

Mix förlag kommer att ge ut så kallad crossoverlitteratur, böcker för 17-27 år, och de som följer mig här på enbokcirkelföralla vet att jag är mycket förtjust i den typen av litteratur. Det är stort i USA och är ungdomsböcker som även vuxna kan läsa och läser. (Karin Berg)

Det låter intressant, även många vuxna – inklusive mig själv – läser så kallad crossover litteratur med mycket nöje. Även intressant att dom väljer att satsa på digital utgivning, kanske ännu mer chanser för mig att hårdtesta min läsplatta (för jag räknar med att snart få igen den från Bokus) (och en till parentes, har jag sagt  att min syster har blivit sugen av allt min prat om läsplattan och köpt en? en precis likadan har hon köpt)

En artikel i Svensk bokhandel från 2009 konstaterar att ”Crossover höjer statusen för ungdomsböcker”

 Lättläst och med ett viktigt ämne – ett knytnävsslag i läsarens mage – och att olika läsare kan identifiera sig med olika personer i boken. Receptet på en bok som lockar unga i gränslandet till vuxna är komplicerat.
Men den som lyckas får ofta vuxenpubliken som bonus.

Normalupplagorna för ungdomsböcker ligger på ett par tusen, medan crossoverlitteraturen  – med exempel som Harry Potter – säljer i betydligt större kvantiteter.

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: