RSS

Jippi! läsplattan lever!

14 Jun

Hurra, den funkar igen! Fick igång den efter att ha fått tips om att öppna batteriluckan (åh, jasså, man kan öppna den…?) och trycka på resetknappen…

Fast nu är jag mitt inne i en pappersbok, första boken av Jussi Adler- Olsen, kvinnan i rummet. Verkar lovande inför de kommande 2 böckerna som enligt recensioner bara blir bättre och bättre. För den här är inte dålig!

 

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 14 juni, 2011 i Uncategorized

 

2 svar till “Jippi! läsplattan lever!

 1. Sofia

  20 juli, 2011 at 5:48 e m

  Hejsan!

  Jag funderar själv på att köpa en Cybook Opus, men har fått höra att den inte läser pdf-dokument särskilt bra. Detta är viktigt för mig, då jag är student och gärna vill kunna lägga in pdf-filer som har med skolan att göra. Det jag har hört är att man inte kan förstora texten. Jag undrar om du har testat att läsa ett pdf-dokument med din platta och om du i så fall tycker att det blir oläsligt.

  Det verkar vara en väldigt fin läsplatta för ett bra pris annars. Jag gillar att man får många extraböcker på köpet på engelska och spanska. 🙂

  Tack för en bra blogg!

  Mvh Sofia

   
  • Ella

   26 juli, 2011 at 6:37 f m

   Hej Sofia,
   ang att läsa pdf-dokument så är det nog rätt så lika i alla läsplattor, vilket har att göra med pdf-formatets statiska egenskaper. Det som kan göra skillnad är storlek på skärmen då.
   När man läser e-pub i läsplattan går det att ändra teckenstorlek, och all text anpassar sig efter teckenstorleken, tja, som när du byter teckenstorlek i ett word-dokument.
   PDF däremot får man zooma med procent, vilket gör att man kan behöva bläddra även i sidled för att se hela sidan. Det blir alltså inte oläsligt som i suddigt eller så, men hela böcker kanske är jobbigt att bläddra hit o dit i. Började läsa en bok jag laddat ner som pdf, men läste bara 2 sidor. Min läsplatta strejkar igen, men jag ska skicka in den till Bokus idag, så jag kan ta bilder på hur det ser ut med pdf när den kommer tillbaka. Då kan jag även kolla om man lätt kan bläddra mellan kapitel och avsnitt.
   Tack, trevligt att du gillar min blogg, den har lite sommarvila nu, jag måste skriva ikapp snart 🙂
   Ella

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: