RSS

Mirakelmannen (ljudbok)

06 Jun

Lyssnade klart på mirakelmannen förra veckan, men har inte hunnit blogga om det. Rackarns, man glömmer fort!

Moström håller sin linje, skriver spännande och bra  och samtidigt invävt huvudkaraktärernas privatliv. Var mycket spännande om Johans privatliv, dåtid och nutid, i mirakelmannen, och jag längtar tills jag får ladda in evig eld i mobilen så jag får höra hur det gick! Själva deckarintrigen däremot var inte lika spännande och engagerande, så totalt sett var det inte den bästa boken i serien om Kriminalkommisarie Johan Axberg, läkaren Eric Jensen och de andra karaktärerna.

Beskrivning:

Första dagen på sin påtvingade tjänstledighet får kriminalkommissarie Johan Axberg ett oväntat samtal från Mattias Molin, en vän från barndomen som han inte haft kontakt med på många år. Han säger sig veta något om den olycka då en annan barndomsvän, den så kallade mirakelmannen Chris Wirén, drunknade under en fisketur.

Wirén var chef för Symfonikliniken – ett hälsocenter som erbjuder alternativ vård till obotligt sjuka personer för skyhöga belopp. Han skapade sig ett världsrykte när han botade en Hollywoodstjärna från skelettcancer trots att alla läkare ansett att det var omöjligt. Nu vallfärdar rika personer från jordens alla hörn till Symfoniklinken för att bli friska från sjukdomar som läkarvetenskapen inte rår på.

Efter viss tvekan beslutar sig Johan Axberg för att återvända. När han kommer fram hittar han Mattias död, brutalt ihjälslagen i köket. Förtvivlad och chockad beslutar han sig för att hitta mördaren och samtidigt ta reda på sanningen bakom mirakelmannens död. Vad var det Mattias hade velat berätta?

Mirakelmannen är den femte romanen i serien om Johan Axberg, Sofia Waltin och de andra kriminalpoliserna i Sundsvall.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 6 juni, 2011 i deckare, Ljudbok

 

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: