RSS

En resa i litteraturens tecken… svenska deckare

07 Maj

Annika har varje vecka en fråga i sin bokbloggsjerka, veckans fråga är lite knepig, men mitt svar kommer nedan. Först klistar jag in inlägget från Annikas blogg om bokbloggsjerkan:

Har du ett genuint intresse för böcker? Bloggar du om böcker/litteratur/författare? Eller skriver du kanske ett och annat inlägg som har med ovanstående att göra? Då är du välkommen att delta i det som jag kallar för ””. 

Om bokbloggsjerka

Precis som titeln antyder är bokbloggsjerkan till för att vi ska kunna hoppa (eller jerka om man så vill) runt bland bokbloggar som har anmält sig i kommentarsfältet till respektive jerkainlägg. En del känner vi säkert till sedan tidigare men förhoppningen är att vi kommer att hitta nya bokbloggare som vi annars kanske skulle missa.

Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg om jerkan på din blogg och börja hoppa runt bland alla bloggar som har anmält sitt intresse till att vara med. Glöm inte att lämna ett avtryck i form av en kommentar hos de bloggare ni besöker. Detta gäller naturligtvis också om ni börjar följa någon genom jerkan då det alltid är kul att få veta hur man har blivit ”spårad”.

Jerkan pågår fredag – måndag varje vecka. Glöm inte att återkomma till det här inlägget för att se alla nya bloggar som har lagts till i listan.

Du måste ha en blogg som delvis handlar om böcker för att få vara med.

Regler

1. Skriv in urlen till ditt inlägg om ”jerkan” i kommentarsfältet så att vi lätt hittar till ditt inlägg. (Det är alltså inte adressen till din bloggs huvudsida som ska skrivas in här).

2.  Besök andra bloggar genom att klicka på deras ”jerka”inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt upp dina favoritförfattare. Ha kul!

3.  Sprid information om jerkan så att så många som möjligt hittar hit och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.

4. Besvara följande fråga i ditt inlägg (det blir en ny fråga varje vecka!):

Om du fick möjlighet att sätta ihop en resa som skulle gå i litteraturens tecken, vart skulle den gå och varför?

Jag har funderat på den här frågan idag, och den skulle gå i svenska deckares spår…  Min resa skulle gå från Västerbotten söderut, där skulle jag stanna av i Sundsvall, där Jonas Moströms böcker om  kriminalkommissarie Johan Axberg och hjärtläkare Erik Jensen utspelar sig. (böcker jag nu lyssnar på som ljudbok), Därifrån skulle jag följa kusten ner mot Stockholm, göra ett kort stopp – Liza Marklunds böcker (och här inser jag att jag borde även köra en lite sväng norrut, vad bra, mot IKEA då…) För att sedan köra till öarna där det riktigt spännande händer! Gotland och Öland. Norra Öland och Allvaret som låter så kargt men ändå mysigt och trevligt i Johan Theorins böcker. Gotland och Visby – Anna Janssons böcker. Och Mari Jungstedts Gotland, hon har en färdig karta med rundturer efter böckerna på sin webbplats.

Lägger till här: Enligt O påpåekade att Ystad, Mankelland saknas  i min resa. Så klart! Ystad också.  (och Jungstedts Gotland ovan har jag lagt till.)

Sedan går turen bort mot Göteborg, Marstrand och Bohuslän, Ann Rosmans böcker som jag läst i år. Känns som att jag har glömt någon?

En annan litteraturresa jag skulle kunna göra är en rundresa i USA, bland annat södern (Sookie Stackhouseböckerna bla.)

Annonser
 
6 kommentarer

Publicerat av på 7 maj, 2011 i Allmänt, bokbloggsjerka

 

Etiketter:

6 svar till “En resa i litteraturens tecken… svenska deckare

 1. enligt O

  7 maj, 2011 at 6:10 e m

  Måste man inte åka till Mankelland i Ystad också?

   
  • Ella

   8 maj, 2011 at 6:11 f m

   Mankelland! Så klart! *slår mig för pannan*.
   och få se , Jungstedts Gotland har jag också glömt!

    
 2. Pixie

  7 maj, 2011 at 11:23 e m

  En riktigt kuslig svensk sommar alltså!

   
  • Ella

   8 maj, 2011 at 6:12 f m

   Oh, ja det blir det! Gotland känns lite vanskligt med tanke på alla hemska mord där….

    
 3. Annika

  8 maj, 2011 at 5:06 e m

  Jag har aldrig varit på Gotland men jag skulle gärna resa dit för att se vad det är som gör att så många författare tycker att det är en utmärkt plats för att ta död på så många människor. Det är nästan något av ett svenskt ”Midsomer” 🙂

   
  • Ella

   8 maj, 2011 at 6:32 e m

   Inte heller varit på Gotland, och undrar om det stämmer med bilden i mitt huvud? Någon gång…
   Som svenska Midsomer ja…. appropå det såg jag att aftonbladet (tror jag det var) har börjat sälja dom nu, var första numret med tidningen idag.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: