RSS

Google books till sverige? engelska e-böcker!

03 Maj

Läser på svensk bokhandel att Google books planerar en lansering i Sverige senast nästa år. Stämmer det blir google books först i sverige med engelskspråkiga e-böcker. Som det är nu finns det få – om några – e-böcker med engelskspråkig skönlitteratur via elib eller de svenska bokhandlarna. Återstår att se vilka google books väljer att samarbeta med då de tydligen föredrar att arbeta med sk. boklådor.

Vidare finner jag på svensk bokhandel en artikel om det mest sålda formatet i USA: e-böcker. Försäljningen av e-böcker har ökat med 200% samtidigt som försäljningen av pappersböcker har minskat. Är e-böckerna ett hot med pappersböcker, bokhandlare och bibliotek? I de länder där e-boksutgivningen har dröjt har pappersbokförsäljningen ökat, hur ser det ut i sverige…?

De skriver även att:

Förutom att försäljningen av läsplattor exploderade under julhelgen, anger AAP:s medlemmar den stora backlistförsäljningen som förklaring. Många läsplatteägare som köper en ny bok av en författare, köper gärna samma författares hela backlist, skriver AAP i ett pressmeddelande.

Min gissning angående backlisteförsäljningen är att det är så mycket lättare att samla på sig stora mängder böcker i en läsplatta än att köpa massor av pappersböcker. Men samtidigt, hittar man en ny, bra författare, läser då åtminstone jag gärna allt som finns av denna författare – och hoppas att inte bli besviken utan att alla böckerna håller samma klass.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 3 maj, 2011 i Läsplatta

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: